چرخه کاری دستگاه جوش چیست؟

چرخه کاری دستگاه جوش

چرخه کاری با بازده کار شما به عنوان یک جوشکار رابطه مستقیمی دارد. پس در هنگام خرید باید چهار چشمی به چرخه کاری دستگاه جوش دقت کنید. اما این چرخه کاری چیست که این همه درباره آن پند و اندرز می دهند؟ با ما همراه باشید تا سوار بر چهار چرخ دانش، سری به چرخه کاری دستگاه جوش بزنیم.

چرخه کاری دستگاه جوش : تعاریف و عملکردها

کارایی و کیفیت یک دستگاه جوش بهینه را چرخه کاری آن مشخص می کند. در واقع چرخه کاری دستگاه جوش و عملکرد بهینه آن یک راز بزرگ را درباره دستگاه جوش تان برملا می کند. این راز که آیا همه اجزای درونی آن به خوبی کار می کنند یا نه.

چرخه کاری دستگاه جوش روشن می کند که یک جوشکار تا چه زمانی قادر است با دستگاه، جوشکاری کند. اگر به مشخصات دستگاه جوش نگاهی بیندازید با درصد هایی مواجه می شوید که به چرخه کارکرد آن مربوط می شوند. در حقیقت درصدی که به وسیله شرکت بر بدنه دستگاه چسبانده می شود از قدرت و آمپر آن خبر می دهد. این دو با هم چرخه عملکرد را می سازند. یعنی مدت زمانی که دستگاه بدون نیاز به خاموشی و استراحت می تواند یکسره کار کند.

به زبانی دقیق تر چرخه کاری دستگاه جوش را در یک مدت زمان یک ساعته یا شصت دقیقه ای محاسبه می کنند. اگر شرکت سازنده چرخه کار یا duty cycle دستگاه جوش را مثلا 85 درصد اعلام کرده باشد، قاعدتا دستگاه باید زمانی در حدود 50 دقیقه با بیشترین توان کار خود جوشکاری کند و پس از آن به مدت ده دقیقه در وضعیت بی باری به استراحت و خنک سازی خود مشغول شود. اصولا این مقدار با زمانی معین و مقدار آمپری مشخص اندازه گیری می شود.

چرخه کاری دستگاه جوش و آمپرهای متفاوت

آمپر مختلف به چرخه کاری متفاوت می انجامد. چرخه کاری دستگاه جوش در آمپرهای بالا کمتر است و طبیعتا در آمپرهای پایین چرخه کاری بالاتر است. چرخه کاری با آمپر رابطه معکوس دارد. چرخه کاری کم به معنای نیاز به خنک سازی بیشتر است. قیمت دستگاه جوش نیز بسته به چرخه کاری آن متغیر است. هر چه چرخه عملکرد دستگاهی بیشتر باشد قیمت آن هم بالاتر است.

محاسبه چرخه کاری دستگاه جوش

مسلما در اینجا و با این حجم اطلاعات ارائه شده سوال مهمی در ذهن تان شکل گرفته است و به دنبال پاسخ می گردد. چرخه کاری دستگاه جوش را به چه ترتیب تست و محاسبه می کنند؟

واقعیت این است که هر دستگاه جوش، سربار حرارتی وارد شده را با توجه به توانمندی های خود مدیریت می کند. مدیریت سربار حرارتی در صنعت به این معناست که دستگاه چگونه چرخه کاری خود را تنظیم می کند تا از هر گونه آسیبی پرهیز نماید. یعنی تا چه زمانی کار کند و از چه زمانی خاموش شده و به استراحت و خنک سازی خود بپردازد. عواملی که در تست چرخه کاری دستگاه جوش تاثیر می گذارند را می توان در چند مورد زیر خلاصه نمود :

مطلب پیشنهادی  حضور سپهر جوش تولید کننده بهترین دستگاه جوش و اینورتر جوشکاری در نمایشگاه بین المللی صنعت کرمان

1 – زمان تست و اندازه گیری که معمولا 10 دقیقه است.

2 – دمای محیط آزمایش. برای این آزمایش دمای محیط هر چه بیشتر باشد، بهتر است.

3 – دستگاه جوش آزمایشی بهتر است که به تازگی روشن شده باشد یا اینکه از زمان روش شدن آن مدت کمی گذشته باشد.

استاندارد مطلوب این تست، استاندارد EN60974-1 اروپا است. در واقع این استاندارد معیار جهانی تست و آزمایش چرخه کاری دستگاه جوش است.

آزمایش به این شکل است که مقدار چرخه کاری اسمی دستگاه و آمپر آن مشخص می شود. سپس دستگاه در استاندارد مطلوب EN60974-1 اروپا روشن می شود. برای گرم شدن دستگاه باید از آن به شکلی مداوم کار کشید به نحوی که به وضعیت سربار حرارتی برسد. این وضعیت دست کم دو بار باید تکرار شود تا نتایج آزمایش قابل اعتماد باشند. دمای تست نیز باید ثابت باشد. پس از رسیدن به وضعیت سربار حرارتی مشخص می شود که چرخه کاری دستگاه چه مقدار است.

چرخه کاری دستگاه و واقعیت

گاهی پیش می آید که دستگاه خریداری شده به اندازه چرخه کاری دستگاه جوش ثبت شده بر آن کار نمی کند. آیا این وضعیت متفاوت نشانگر آن است که مشخصات ثبت شده دستگاه های جوش غیر قابل اعتمادند؟ هم آری هم خیر. با این حال فرض می گیریم که شما دستگاه را از شرکت معتبری چون سپهر جوش خریده اید. در این صورت این اختلاف به تفاوت وضعیت های واقعی کار و وضعیت های آزمایشی برمی گردد. از جمله عواملی که به این تفاوت ها منجر می شوند. به شرح زیر است:

1 – ولتاژ : ولتاژ با چرخه کاری دستگاه جوش رابطه معکوسی دارد. در واقع هر چه آمپر در هنگام جوشکاری بیشتر باشد، چرخه کاری کمتر است. در نتیجه توجه به این واقعیت می تواند آگاهی ما را نسبت به تفاوت های وضعیت استاندارد و وضعیت عملی بیشتر کند.

2 – دمای محیط : دمای محیط اعلام شده دستگاه نیز به دما و شرایط استاندارد آزمایش چرخه کار دستگاه جوش بر می گردد. دمای بالا چرخه کاری را پایین می آورد و دمای پایین آن را بالا می برد. در نتیجه توصیه می شود که دمای محیط کاری همواره کمتر از دمای استاندارد دستگاه باشد.

مطلب پیشنهادی  جوشکاری تیگ یا جوش آرگون چیست؟ بررسی کاربرد آن

3 – تهویه هوا : اگر به هر دلیلی تهویه هوای دستگاه به درستی کار نکند، چرخه کاری دستگاه جوش کاهش می یابد. بنابراین باید در هنگام کار از تمام عناصری که ممکن است فرآیند تهویه را مختل کنند، دوری کرد. مانند نزدیک کردن بیشتر دستگاه به موانعی مانند دیوار که قطعا مانع فرآیند خنک سازی آن می شوند.

چرخه کاری در انواع دستگاه های جوش

فرایندهای مختلف جوشکاری چرخه کاری متفاوتی دارند. برای روش شدن چرخه کاری دستگاه جوش های مختلف چند نمونه را با هم بررسی می کنیم :

1 – چرخه کاری در جوشکاری MIG

چرخه کاری دستگاه جوش در جوشکاری میگ یا جوشکاری GMAW می تواند با وقفه های کوتاه در فرایند کار، مدت زمان کار را افزایش دهد. البته این وقفه و بازه های کاری بسته به نوع کار متفاوت اند.

2 – چرخه کاری در جوشکاری TIG

در جوشکاری آرگون وقفه ها و چرخه کاری دستگاه جوش به دلیل کارهای ظریفی که در این نوع جوشکاری انجام می شود، مهم اند. در این نوع جوشکاری به این دلیل که فرایند جوش دادن همواره با آمپر پایین انجام می گیرد، دستگاه هیچگاه به مرزهای پایانی چرخه کاری اش نمی رسد.

چرخه کاری در انواع دستگاه های جوش

3 – چرخه کاری در جوشکاری MMA

جوشکاری MMA همان جوشکاری الکترود دستی است. چرخه کاری دستگاه جوش در این شکل از جوشکاری کوتاه تر از شکل های دیگر جوشکاری است. شاید تعجب آور باشد. با این حال در شیوه جوشکاری دستی دقیقا به خاطر دستی بودن، زمان کار دستگاه کوتاه تر است. از آنجا که جوشکار همه تنظیمات و کارها را دستی انجام می دهد زمان کار یا چرخه کاری دستگاه جوش کمتر است.

چرخه کاری دستگاه جوش چیست؟

توصیه های پایانی

چرخه کاری دستگاه جوش یک مشخصه بسیار مهم است. به همین دلیل ممکن است خیلی از شرکت های غیر معتبر مشخصه های غیر واقعی را بر بدنه دستگاه های خود درج کنند. به همین دلیل توصیه می شود که حتما به اعتبار شرکت های تولید کننده کاملا دقت فرمایید. یک شرکت معتبر، اعتماد خریداران خود را بزرگ ترین سرمایه خود می داند. از این رو همه مشخصات درج شده بر دستگاه های تولیدی دقیقا عملکرد واقعی دستگاه هایش را نشان می دهند.

سپهر جوش با گارانتی تمام محصولات خود کارکرد آنها را تضمین می کند. تمام مشخصات درج شده بر دستگاه های تولیدی شرکت سپهر جوش و در دفترچه راهنمای محصولات کارکرد واقعی آنها را نشان می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =