مقالات
تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر
تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر
این مقاله درباره تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر است. واقعیت این است که دستگاه جوش اینورتر با دستگاه جوش رکتیفایر تفاوت دارد. این دو دستگاه همچون مبدل های برقی کار می کنند.
با این حال فرآیند تبدیل در این دو دستگاه عکس همدیگر عمل می کند. به این معنا که عملکرد تبدیل الکتریکی در مدارهای این دو به شکلی متضاد کار می کند. یکی جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل می کند و دیگری آن را معکوس می سازد. جوشکار بسته به نوع کار خود می تواند یکی از این دو دستگاه را برگزیند. در این مقاله می کوشیم تفاوت این دو را به روشن ترین شکل ممکن توضیح دهیم. با ما همراه باشید تا سری به جهان تفاوت ها و اشتراک های این دو دستگاه فوق العاده بزنیم :
در مقدمه بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر باید به این واقعیت اشاره کنیم که دستگاه جوش رکتیفایر به شکل های گوناگونی ساخته شده است. می توان انواع مختلف آن را در بازار مشاهده کرد.
با این حال و علی رغم این تنوع همه از یک ساختار مشابه پیروی می کنند. همه رکتیفایرها از سه بخش راکتور هسته ای متحرک، ترانسفورماتور و سلول یکسو کننده تشکیل شده اند. این سه بخش اصلی جریان مستقیم AC را به جریان متناوب DC تبدیل می کنند. در واقع و به زبان دقیق تر دستگاه جوش رکتیفایر وسیله ای الکتریکی است که جریان مستقیم را به جریان متناوب بر می گرداند.نسل قبلی این دستگاه، دستگاه جوش ترانسفورماتوری است. برای استفاده از دستگاه جوش رکتیفایر، باید از کابل جوشکاری مناسب استفاده کرد تا بتوان به بهترین شکل ممکن از این دستگاه بهره برد.
دستگاه جوش ترانسفورماتور
همانطور که در بند فوق بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر گفتیم این دستگاه پدر دستگاه های جوش رکتیفایر است. دستگاه جوش ترانسفورماتوری دستگاه های اولیه و حجیمی بودند که به وسیله یک فیش به برق شهر متصل می شدند. انبر اتصال نیز با کابل های اتصال به دو ترمینال خارجی وصل می شد. ترانسفورماتورها از سیم پیچ اولیه، سیم پیچ ثانویه و هسته تشکیل می شدند.
تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر : رکتیفایر و شاخه های آن
در این بخش از مقاله تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر به انواع مختلف رکتیفایر می پردازیم. دستگاه جوش رکتیفایر به شکل های گوناگونی ساخته شده و در بازار توزیع شده است. می توان انواع موجود در بازار را در دستگاه های زیر شناسایی کرد:
1 – دستگاه جوش رکتیفایر سه فاز
2 – دستگاه جوش رکتیفایر تک فاز
3 – دستگاه جوش رکتیفایر کنترل نشده
4 – دستگاه جوش رکتیفایر کنترل شده
5 – دستگاه جوش رکتیفایر تمام قوس
6 – دستگاه جوش رکتیفایر نیم قوس
7 – دستگاه جوش رکتیفایر ضربه در مرکز
8 – دستگاه جوش رکتیفایر پل دار
برتری ها و مزایای دستگاه جوش رکتیفایر
شناخت تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر بدون بررسی مزایای دستگاه های جوش ممکن نیست. همانطور که گفتیم دستگاه جوش رکتیفایر زیر شاخه های زیادی دارد. همه این دستگاه های جوش مزایایی دارند. با هم به سراغ این مزایا می رویم :
1 – قیمت این دستگاه ها در مقایسه با انواع دیگر مناسب است و فشاری بر خریدار وارد نمی نماید. قیمت پایین و مناسب آن است. از این جهت که می توان در صورت آسیب دیدن، دستگاه دیگری را جایگزین دستگاه از دست رفته و آسیب دیده نمود، قابل توجه است.
2 – دستگاه های رکتیفایر در همه شکل ها و انواع شان کارکرد آسانی دارند. همین ویژگی استفاده از آنها را با اطمینان بیشتری همراه کرده است.
3 – شاید برترین ویژگی این دستگاه ها به قطعات آنها برگردد. قطعات دستگاه جوش رکتیفایر به وفور در بازار موجودند. این هم مزیت دیگری است که کار با این دستگاه را نزد جوشکاران اطمینان پذیر ساخته است.
تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر : یک بررسی نزدیک تر
برای آشنایی با تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر باید به کاربردهای دیود رکتیفایر بپردازیم :
1 – جداسازی و تفکیک سیگنال ها از منبع
2 – تصحیح و اصلاح ولتاژ
3 – مهار اندازه سیگنال
4 – مرجع ولتاژ
5 – درآمیختن سیگنال ها
6 – سیستم های روشنایی
7 – سیگنال های تشخیص
9 – دیودهای لیزر
دستگاه جوش اینورتر : مقدماتی برای آشنایی
دستگاه جوش اینورتر : مقدماتی برای آشنایی
در بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر باید اعتراف کرد که دستگاه جوش اینورتر یک دستگاه پیشرفته است. این دستگاه از یک فن آوری نوین بهره برده است. اینورتر بر فن آوری مبتنی بر سیلیکون عمل می کند. این ساختار در مقایسه با دستگاه های سنتی جوشکاری یک تحول مهم به شمار می رود.
به زبانی دقیق تر دستگاه اینورتر یک سیستم ساده الکترونیکی برای تبدیل ولتاژ از بیشتر به کمتر است. دستگاه جوش اینورتر جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می کند. دستگاه هایی که بر پایه فن آوری اینورتر کار می کنند دارای مجموعه ای از قطعات الکترونیکی برای تغییر و تحویل نیرو به شکل دیگری از شدت و توان اند.
اینورتر فرکانس منبع تغذیه را با کمک سوئیچ های الکترونیکی از 50 هرتز به 100000 هرتز تغییر می دهد. این سوئیچ ها فرایند تغییر و تبدیل را با سرعتی تا یک میلیونیم ثانیه با روشن و خاموش سازی متناوب جریان برق انجام می دهند. با این کار و کنترل منبع تغذیه، نیروی وارد شده پیش از ورود به ترانسفورماتور به میزان زیادی پایین می آید.
تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر : یک تناظر سنجش گرانه
با این توضیحاتی که در بالا آمد کم کم به بررسی مستقیم تر تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر می پردازیم:
1 – راندمان : دستگاه های اینورتر با کیفیتی مانند دستگاه های سپهر جوش راندمانی تا محدوده نود درصد دارند. این محدوده راندمانی در دستگاه جوش رکتیفایر تا محدوده 50 درصد پایین می آید. این تفاوت در دستگاه های رکتیفایر به این واقعیت ساختاری بر می گردد که دستگاه های رکتیفایر ترانسفورماتورهای بزرگ تری دارند.
این حجم بزرگ تر به یک واقیعت فیزیکی شناخته شده می انجامد. به این معنا که مقاومت بیشتری در این دستگاه ها پدید می آید که خواهی نخواهی به هدر رفت انرژی و توان منتهی می شود. این اتلاف از راه گرم شدن دستگاه صورت می گیرد.
2 – وزن و اندازه : در این بخش از روند بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر به عامل وزن و اندازه می رسیم. دستگاه اینورتر بهینه مانند تولیدات سپهر جوش کوچک تر از یک چمدان کوچک مسافرتی اند. به آسانی می توانید آنها را بر دوش خود گذاشته و به هر جا که بخواهید ببرید. وزن آنها به زحمت به 5 کیلوگرم می رسد. این مزیت آن را در موقعیتی برتر از دستگاه جوش رکتیفایر قرار می دهد.
3 – چرخه کاری : کوچکی دستگاه اینورتر چرخه کاری آن را هم بیشتر می کند. دلیل این برتری دقیقا به حجم کوچک آن بر می گردد. کوچکی اجزای آن به سرد شدن سریع تر آنها می انجامد. در دستگاه های بزرگ تری مانند دستگاه جوش رکتیفایر حجم بزرگ تر قطعات آهنگ سرد شدن آنها را آهسته تر می سازد.
4 – کارکرد : در این بخش از مقاله تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر به مقایسه کارکردها می پردازیم. کارکرد جوشکاری اینورتری خیلی بهتر و باکیفیت تر از انواع دیگر است. دستگاه اینورتر با تکنولوژی ولتاژ مدار باز بالا، قدرت قوس، روند شروع داغ و فقدان چسبندگی، در جهان جوشکاری به یک پیشتاز تبدیل شده است.
5 – خروجی DC : دستگاه های اینورتر به راحتی جریان برق را به متناوب تبدیل می کنند. این در جهان جوشکاری تنها یک معنا می تواند داشته باشد : توان کار با پهنه گسترده ای از الکترودهای جوشکاری. این مزیت شامل جوشکاری دی سی تیگ نیز می شود.
6 – قیمت : قیمت نیز یک عامل مهم در بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر است. در گذشته هایی که حدودا به بیست سال می رسد دستگاه های جوش اینورتر از یک کالای گران به کالایی ارزان تبدیل شده اند. گر چه هنوز در مقایسه با رکتیفایرها گران تر به نظر می رسند. با این حال با توجه به مزیت هایی که دارند بهای آنها چندان گران نیست.
7 – قابلیت جوشکاری : در بررسی تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر باید به این واقعیت مسلم اشاره نمود که همه مواد و قطعات جوشکاری شده از فولاد نرم ساخته نشده اند.
این واقعیتی است که هر جوشکاری به خوبی از آن آگاه است. یک جوشکار باید با مواد گوناگون کار کند. اگر صرفا فولاد نرم برای عمل جوشکاری نیاز بود، دستگاه جوش رکتیفایر به خوبی از پس آن بر می آمد. برای جوشکاری مواد گوناگون، دستگاه اینورتر بهترین گزینه است. این واقعیت در آزمایش های گوناگون شرکت سپهر جوش به خوبی ثابت شده است. این دستگاه ها هر ماده ای را جوش می دهند.
8 – گوناگونی و تنوع : اینورترها در مقایسه با دستگاه های جوش رکتیفایر از تنوع بیشتری برخوردارند. یک نگاه ساده به محصولات سپهر جوش به خوبی این واقعیت را نشان می دهد.